Annons
Nyheter

Pelosis resa till Taiwan sänkte flygsajt

Nyheten om att USA:s talman Nancy Pelosi var på väg mot Taiwan fick delar av internet att koka över.
Taiwan • Publicerad 2 augusti 2022
Nancy Pelosi, talman i USA:s representanthus, lämnar det flygplan som hundratusentals följde via nätet. Bild från en videoupptagning.
Nancy Pelosi, talman i USA:s representanthus, lämnar det flygplan som hundratusentals följde via nätet. Bild från en videoupptagning.Foto: AP/TT

Sajten Flightradar24, där nyfikna kunde följa Pelosis flygplans färd, fick under tisdagseftermiddagen så många besökare att man tvingades begränsa tillgången till sajten.

"Tyvärr gjorde antalet besökare att vi var tvungna att införa vårt väntrumssystem", uppger företaget bakom sajten och hänvisar till ett aldrig förr skådat intresse.

Annons

Sammanlagt ska över 700 000 besökare ha försökt nå sajten och många av dem möttes av stillastående flygplan.

Intresset för flygningen kom när ryktet om Pelosis destination spreds och många ville se om hon verkligen skulle bege sig till Taiwan, en resa USA inte offentliggjort.

De som kom åt sajten kunde se att planet, märkt Spar19, lämnade Malaysias huvudstad Kuala Lumpur och därefter rundade Filippinerna innan det satte kurs mot Taiwan.

När det flög in över ön och till slut landade i Taipei tycktes ryktet stämma – och strax efter landningen klev Pelosi också ut ur planet.

Vid det laget hade intresset svalnat på Flightradar24, och sajten återgick till normala besökssiffror, skriver företaget.

Nancy Pelosi, talman i USA:s representanthus, är den högst uppsatta amerikanska politikern som besöker Taiwan på 25 år, och besöket har lett till hot från Kina.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons