Annons
Nyheter

Pengar saknas till friskvård för kommunens nattpersonal

Kommunfullmäktige har
bestämt att Uppvidinge kommuns anställda ska få ägna sig åt friskvård en timma i veckan. Men det är inte säkert att alla som jobbar inom äldreomsorgen kommer att få göra det.
Nyheter • Publicerad 13 april 2004

Socialnämndens politiker är bekymrade över kommunfullmäktiges beslut, som kom efter det att budgeten för 2004 var fastlagd. Kommunfullmäktige skickade nämligen inte med några pengar till satsningen.

- Med det ekonomiska läge som socialnämnden har kan vi inte plocka fram pengar till vikariekostnader, säger ordföranden Niklas Jonsson (s).

Annons

Kanske kan man i verksamhet som pågår dagtid och kvällstid, då man oftast är flera på plats, lösgöra tid för friskvård. Men för nattpersonalen är det omöjligt, eftersom de är så få att ingen kan gå i från sitt arbetspass.

Inga pengar finns

- Ska nattpersonalen kunna syssla med friskvård måste det ju ske på deras fritid, och då ska kommunen ersätta dem för en extra arbetstimma. Det har vi inga pengar till, säger Niklas Jonsson.

I dagsläget vet socialnämnden inte hur man ska ställa sig till friskvårdssatsningen, som man i sig ser mycket positivt på.

- Med de höga sjukskrivningstal som vi har i den här kommunen så är friskvård mycket bra, säger han.

Stewe Jonsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons