Annons
Nyheter

Person hittat död – utreds som mord

Brott • Publicerad 6 maj 2020
En kropp har hittats i en bil som har brunnit i Järfälla. Arkivbild.
En kropp har hittats i en bil som har brunnit i Järfälla. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En död person hittades under onsdagseftermiddagen i en bil som har brunnit i Viksjö utanför Stockholm. Polisen har inlett en förundersökning om mord.

– Vi fick in larmet via räddningstjänsten, det kom in till oss som ett brandlarm om en brand i bil med viss spridningsrisk till en container som stod i anslutning till bilen. I samband med släckningsarbetet så konstaterar vi att det sitter en död person i bilen, säger Ola Österling, presstalesperson vid polisen region Stockholm.

Annons

Platsen är avspärrad och en brottsplatsundersökning ska genomföras, skriver polisen på sin hemsida. Polisen ska även förhöra flera personer och analysera filmer från övervakningskameror.

– Det kommer att ta lång tid att utreda identiteten och dödsorsaken, det får vi se i utredningen och då kan brottsrubriceringen komma att förändras, säger Ola Österling.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons