Annons
Nyheter

Personalen på Lunnagårdsenheten i Alvesta belönad

Personalen på Lunnagårdsenheten i Alvesta kan vara stolta. De är nämligen första arbetsplatsen i kommunen som tilldelas utmärkelsen Hälsofrämjande arbetsplats.
- Det känns jätteroligt, säger barnskötaren Carina Heinmert.
Nyheter • Publicerad 1 juni 2006
Stolt personal. Lunnagårds förskoleenhet har fått utmärkelsen Hälsofrämjande arbetsplats. Rektor Eva Hoff och hälsoinspiratörerna Ann-Louise Kjellberg, Helén Ekelundh och Carina Heinmert är stolta. Saknas på bilden gör Annika Wallenborg som också är hälsoinspiratör. Foto: Marie Magnusson
Stolt personal. Lunnagårds förskoleenhet har fått utmärkelsen Hälsofrämjande arbetsplats. Rektor Eva Hoff och hälsoinspiratörerna Ann-Louise Kjellberg, Helén Ekelundh och Carina Heinmert är stolta. Saknas på bilden gör Annika Wallenborg som också är hälsoinspiratör. Foto: Marie MagnussonFoto: 

Hälsoarbetet inom Alvesta kommuns arbetsplatser drog i gång redan 2002 och de fyra förskolorna inom Lunnagårdsenheten var självklart med från början.

Fyra hälsoinspiratörer utsågs, i dag är det Carina Heinmert på Lunnagårds förskola, Helén Ekelundh på Grönkullens förskola, Ann-Louise Kjellberg på Lunnagårds förskola samt Annika Wallenborg på Bullerbyns föräldrakooperativ i Lekaryd.

Annons

Ökar gemenskapen Deras uppgift är att aktivera sina arbetskamrater med saker som man vill göra tillsammans. För att må bättre och för att komma varandra närmare.

- Många vill göra roliga saker tillsammans som att gå på bio, stavgång, bowla, gå ut och äta. Genom det här bidrar man till att skapa ett bra arbetsklimat och öka gemenskapen, säger Helén Ekelundh.

- Mycket handlar om att läsa in de andra, man får inte tvinga någon, fortsätter hon.

Kostnaderna står enheten för. Och visst har gensvaret bland de 37 anställda i enheten varit bra.

Bra att satsa på hälsan - Ja, det är bra att göra saker tillsammans, vi är bra på att stärka varandra. På våra personalmöten lägger vi till exempel in tid för qigong som Helén håller i, berättar Ann-Louise Kjellberg.

- Det är bra att det satsas på hälsan och så är det viktigt att ha en positiv chef, säger Carina Heinmert och sneglar på rektorn Eva Hoff.

Och Eva Hoff ser hälsoarbetet som en möjlighet att få alla anställda att ta hand om sin hälsa.

- Det gynnar ju barnen att ha en friskare och gladare personal! Det här är jätteviktigt. Det lilla i vardagen betyder mycket, säger Eva Hoff.

Det finns också en liten låda i personalrummet på Lunnagård där man kan sticka ner en lapp om vad man har gjort, kanske har man tränat i en timme, eller promenerat. Med jämna mellanrum är det dragning då de flitiga har chansen att vinna biobiljetter.

I går kväll kunde Eva Hoff och de hälsosamma inspiratörerna stolta ta emot utmärkelsen och ett friskvårdsbidrag av friskvårdskonsulenten Jenny Folkesson.

Marie Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons