Annons
Nyheter

Pilbäckens förskola får fler platser efter ombyggnad

Det blir en om- och tillbyggnad av Pilbäckens förskola i Växjö.
På onsdagen föreslog ett enigt arbetsutskott inom Växjös skol- och barnomsorgsnämnd att nämnden på sitt möte den 13 juni ska godkänna beslutet.
Nyheter • Publicerad 1 juni 2006

När utbyggnaden står klar våren 2008 innebär det att antalet platser utökas från nuvarande 100 till 160 och att verksamhetsytan i det närmaste fördubblas till drygt 2 000 kvadratmeter.

Arbetsutskottet vill också att den blivande förskolan på Biskopshagen skall drivas i kommunal regi med genusprofil.

Annons

- Eftersom vår egen personal nu utbildas i genusfrågor plus att vi hoppas att förskolan ska få många manliga anställda känns det rätt att betona genusprofilen, säger Karin Kongstad (s), ordförande i skol- och barnomsorgsnämnden.

Den blivande förskolan på Biskopshagen skulle enligt planerna ha drivits i form av föräldra- eller personalkooperativ.

- En anledning till att det inte blir så kan vara att det handlar om en stor förskola med 80 barn som kräver mycket personal. Men nämnden har ambitionen att erbjuda mindre enheter för enskild drift, företrädesvis i kooperativ form, säger Karin Kongstad.

Berne Persson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons