Annons
Nyheter

Planer på nedskärningar inom Strålfors

Förhandlingar pågår just nu om nedskärningar inom Strålfors. Det är den olönsamma avdelningen IT Supplies, med 70 anställda, som ska minskas. Vd Per Samuelsson tror att en stor del av de anställda kan omplaceras inom företaget.
Nyheter • Publicerad 12 juni 2006

Avdelningen IT Supplies, som säljer kontorstillbehör, har gått med förlust under en längre tid, säger Strålfors vd Per Samuelsson.

- De har haft det tufft. Och det kommer en tid då man måste välja om man vill fortsätta gå med förlust eller skära ner.

Annons

Just nu förhandlar Strålfors med den fackliga organisationen SIF om hur många anställda som ska omfattas av nedskärningarna. I dagsläget består avdelningen av 70 personer.

- Men jag tror att de flesta kan omplaceras inom företaget. Vi kommer att få in fler affärsområden nu när Posten har gått in som ägare, säger Per Samuelsson.

Han tycker i övrigt att det är för tidigt att tala om framtiden, eftersom förhandlingarna pågår för fullt.

SIF:s ombudsman är inte lika optimistisk som Per Samuelsson.

- Det blir uppsägningar, men vi kan inte bekräfta antalet, säger Bo Ederström, facklig representant för SIF, till Smålänningen.

Förhandlingar pågår i veckan och besked om hur många anställda som berörs kommer i nästa vecka.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons