Annons
Nyheter

Pojke föll ur karusell – allvarligt skadad

Olycka • Publicerad 15 juli 2021
En tioårig pojke har förts med ambulans till sjukhus med allvarliga skador efter att ha fallit ur en karusell på Skara sommarland. Arkivbild.
En tioårig pojke har förts med ambulans till sjukhus med allvarliga skador efter att ha fallit ur en karusell på Skara sommarland. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

En tioårig pojke har förts med ambulans till sjukhus med allvarliga skador efter att under färd ha fallit ur en karusell på Skara sommarland.

Larmet om olyckan kom in strax efter klockan 19 på torsdagen.

Annons

Skara sommarlands vd Janne Nilsson bekräftar för Skaraborgs Läns Tidning att pojken fallit ur attraktionen Rodeo.

– Vi ska reda ut händelsen. Vi vet inte i detalj vad som har hänt men attraktionen är dock avstängd tills vi gör det, säger han.

Vidare skriver tidningen att pojken ska opereras för frakturer.

Polisen har inlett en förundersökning om vållande till kroppsskada. Det finns ingen misstänkt. Platsen är avspärrad för en teknisk undersökning med syfte att utreda vad som orsakat olyckan.

För två år sedan skadades en åttaårig pojke allvarligt då han föll ur samma karusell, skriver SKLT.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons