Annons
Nyheter

Polis åtalas för övervåld efter hundbett

Brott • Publicerad 10 april 2022
En polis åtalas för övervåld efter bland annat hans tjänstehund bitit en misstänkt tjuv. Arkivbild.
En polis åtalas för övervåld efter bland annat hans tjänstehund bitit en misstänkt tjuv. Arkivbild.Foto: Bertil Ericson/TT

En polis i södra Sverige har åtalats för övervåld efter två olika händelser. Rubriceringen är misshandel alternativt tjänstefel, rapporterar SVT Nyheter.

Händelserna ägde rum 2020 och 2021. Vid det första tillfället ingrep den manlige polisen mot en rånmisstänkt man. Polisen ska då ha slagit mannen i ansiktet, vilket enligt åtalet inte var motiverat.

Annons

Vid det senare tillfället ryckte polisen ut till ett företag där det varit inbrott. Polisen, som är hundförare, tog upp jakten på en misstänkt koppartjuv i ett skogsparti.

Det slutade med att hunden bet den misstänkte i bak och ben. Dessutom slog polisen mannen, som fick föras till sjukhus, i huvud och ansikte med batongen, enligt åtalet, rapporterar SVT.

Polisen nekar till brott med hänvisning till att det var två stökiga situationer som krävde våld.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons