Annons
Nyheter

Polisen: Ingen koppling mellan de tre våldsdåden

Inom loppet av en vecka har tre allvarliga våldsdåd inträffat i Södermanland. Men någon koppling mellan brotten finns inte, enligt polisen.
Den skottlossning som inträffade i lördags kan dock ha kopplingar till den kriminella miljön, misstänker polisen.
Brott • Publicerad 5 juni 2023
De tre våldsbrotten som skett under senaste veckan i Södermanland verkar sakna koppling till varandra. Bilden visar polisens avspärrningar utanför Munktellarenan i Eskilstuna, där knivbeväpnade tonåringar slagits.
De tre våldsbrotten som skett under senaste veckan i Södermanland verkar sakna koppling till varandra. Bilden visar polisens avspärrningar utanför Munktellarenan i Eskilstuna, där knivbeväpnade tonåringar slagits.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Tidigare i veckan, den 1 juni, hade två allvarliga våldsbrott inträffat med vassa föremål i Sörmland. Dels vid ett ungdomsbråk i Eskilstuna, dels vid ett bråk mellan två vuxna män i Strängnäs. Men det saknas kopplingar mellan brotten.

– Det kan vi med säkerhet säga, säger Christer Sjöqvist, tillförordnad chef vid polisens utredningssektion under en presskonferens på måndagen.

Annons

Det tredje våldsbrottet under förra veckan - en skottlossning i södra Eskilstuna - kan dock ha koppling till kriminella nätverk, tror polisen. Orsaken är att polisen tror sig veta vem som var det tilltänkta offret för skottlossningen, och den personen är känd för polisen sedan tidigare. Mannen som tros ha blivit beskjuten av en gärningsman som satt i en bil träffades dock aldrig, och han nekar till att han skulle ha utsatts för detta.

Knivbråket mellan högstadieungdomarna i Eskilstuna uppstod mitt på dagen den 1 juni utanför Munktellarenan där det pågick en friluftsdag. Fem ungdomar skadades. Två av dem fick allvarliga skador, men efter operation blev hälsotillståndet stabilt. De tre andra fick lindriga skador.

Tre tonåringar anhölls misstänkta för försök till mord, men släpptes senare. Nu utreds brottet som grov misshandel. En av tonåringarna som är misstänkt för brott har gjort en motanmälan, och säger sig också ha blivit skadad.

Våldsbrottet i centrala Strängnäs inträffade vid 18-tiden den 1 juni. Under ett bråk anföll en 30-årig man en 20-årig man med ett vasst föremål. 20-åringen avled senare. Mannen är nu häktad för mord.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons