Annons
Nyheter

Polisen jagar misstänkt narkotikabrottsling

Polisen jagar en 28-årig man misstänkt för inblandning i det stora heroinpartiet som beslagtogs i Ljungby.
Nyheter • Publicerad 29 juni 2006

Växjö tingsrätt häktade i dagarna 28-åringen i sin frånvaro på begäran av vice chefsåklagare Yvonne Rudinsson. Häktningsbeslutet är ett viktigt led i strävan att kunna gripa mannen. Mycket talar för att han flytt utomlands.

Medborgarskap oklart Uppgifterna runt 28-åringen är ännu så knapphändiga att det är oklart i vilket land han är medborgare.

Annons

Tingsrätten har utsett advokat Mats Ekelöf som offentlig försvarare för den spårlöst försvunne

28-åringen.

Brottsmisstanken är försök till grovt narkotikabrott i bland annat Ljungby kommun mellan den 1-10 juni.

Det visar att han försökt befatta sig med delar av narkotikapartiet som polisen tog hand om.

Rekordstort beslag Det omkring 15 kilo stora heroinpartiet som hittades har ett gatuvärde på cirka 18 miljoner kronor. Gränsen för grovt narkotikabrott gällande heroin går vid 25 gram. Heroinbeslaget är det största som polisen gjort i Sverige i vart fall under de senaste åren.

Åtal skall enligt tingsrättens senaste beslut vara väckt den 11 juli. Men redan nu står det klart att det måste bli ytterligare förlängningar.

Förhören fortsätter - Min bedömning är att åtal väcks någon gång i augusti eller september. Så pass stort är det här materialet. Vi har bland annat en omfattande telefontrafik som måste

tolkas, bearbetas och

analyseras, säger krimi- nalinspektör Göran Åkerblom vid Kronobergspolisens narkotikaenhet.

De tre häktade männen, två är boende i Ljungby och en i Halmstad, förhörs kontinuerligt mot uppgifter som framkommer under utredningen.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons