Annons
Nyheter

Polisen varnar för att bära leksaksvapen

Brott • Publicerad 6 juni 2022
Polisen i Öst uppmanar barn och unga att inte bära vapenliknande föremål i samband med skolspex och andra tillställningar. Arkivbild.
Polisen i Öst uppmanar barn och unga att inte bära vapenliknande föremål i samband med skolspex och andra tillställningar. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Det är avslutningstider och många skolor firar med maskerader och spex. Men för att undvika utryckningar i onödan varnar polisen i Öst unga för att bära vapenliknande föremål när de klär sig ut sig.

– Undvik skrämmande missförstånd och onödiga polispådrag. De resurserna kan behövas på andra håll, säger polisens presstalesperson Johnny Gustavsson till Corren.

Annons

I början av veckan slog flera personer i Mjölby larm om en person med mask och gevär på ryggen, som visade sig vara en elev som klätt ut sig under en maskeradvecka. Efter det har ytterligare ett liknande fall inträffat.

– Man kan inte räkna med att folk utanför skolan har kontexten klar för sig. Fel klädsel vid fel tillfälle kan i någon annans ögon se väldigt skrämmande ut, säger Gustavsson till tidningen.

Polisens varning gäller även vid spel- och cosplayfestivalen i Linköping i juli.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons