Annons
Nyheter

Poliser såg på medan hemlös man drunknade

En hemlös man har drunknat i den amerikanska delstaten Arizona. Medan han vädjade från vattnet stod tre poliser och tittade på.
USA • Publicerad 7 juni 2022
Tre poliser i den amerikanska delstaten Arizona stod och tittade på när en man drunknade, vilket fångades av deras kroppskameror. Bilden är tagen i ett annat sammanhang i en annan delstat. Arkivbild.
Tre poliser i den amerikanska delstaten Arizona stod och tittade på när en man drunknade, vilket fångades av deras kroppskameror. Bilden är tagen i ett annat sammanhang i en annan delstat. Arkivbild.Foto: Julio Cortez/AP/TT

Poliserna ryckte ut efter ett larm om något slags bråk mellan mannen och dennes partner, vid en sjö i staden Tempes centrum. Filmklipp som spelades in av polisernas kroppskameror visar hur de står och pratar, tills den 34-årige mannen säger att han väl "är fri att gå nu, eller hur?" och hoppar i vattnet.

Där simmar han ut mot en gångbro och får problem.

Annons

– Så vad har du för plan nu, frågar en av poliserna, enligt en transkribering av de delar av inspelningen som myndigheterna har bedömt är för känsliga för att sprida.

– Jag kommer att drunkna, jag kommer att drunkna, ropade mannen.

– Nej, det kommer du inte. Ta dig till pelaren och håll i dig, svarade en annan av poliserna, vilket mannen ropade att han inte kunde.

– Okej, jag kommer inte att hoppa i och hämta dig, svarade polisen ungefär.

Enligt händelsebeskrivningen fortsätter poliserna att uppmana mannen att simma, medan de också försöker kontrollera hans alltmer upprörda partner.

"Kan ni höra mig?" uppges vara mannens sista rop.

34-åringen hittades senare död i vattnet. De tre poliserna har stängts av från arbetet medan saken utreds.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons