Annons
Nyheter

Premiärminister bestulen på prylar och väldoft

Armenien • Publicerad 12 november 2020
En stillbild från en video som lades upp på Nikol Pasjinjans officiella Facebookkonto i tisdags och där han gjorde ett uttalande efter avtalet med Azerbajdzjan.
En stillbild från en video som lades upp på Nikol Pasjinjans officiella Facebookkonto i tisdags och där han gjorde ett uttalande efter avtalet med Azerbajdzjan.Foto: Nikol Pasjinjan/AP/TT

Nikol Pasjinjan är hårt pressad av protester mot ett avtal om vapenvila med Azerbajdzjan. Mitt i allt har den armeniske premiärministern även fått besök av tjuvar.

"En dator, klockor, parfymer, ett körkort och andra föremål stals från premiärministerresidenset", skrev Pasjinjan på Facebook tidigare i veckan.

Annons

Landets nationella säkerhetstjänst meddelar nu att tre personer gripits misstänkta för stölden.

Upplopp bröt ut i Armeniens huvudstad Jerevan i tisdags efter nyheten om det av Ryssland framförhandlade avtalet. Kritikerna är besvikna över att Azerbajdzjan får behålla kontrollen över strategiskt viktiga områden i och omkring den omstridda regionen Nagorno-Karabach som dess militär intagit under sex veckor av strider.

Det var i samband med tisdagens protester, då ilskna demonstranter stormade regeringsbyggnader i Jerevan, som stölden från Pasjinjans residens ska ha skett.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons