GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Gräsbrand orsakade tågstopp

Trafik • Publicerad 18 maj 2022
Tågen mellan Stockholm och Göteborg drabbades av flera stopp på onsdagseftermiddagen. Arkivbild.
Tågen mellan Stockholm och Göteborg drabbades av flera stopp på onsdagseftermiddagen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Tågtrafiken mellan Stockholm och Göteborg drabbades av flera problem sent på onsdagseftermiddagen.

Mellan Finnerödja och Laxå, väster om Hallsberg, stoppades alla tåg på grund av en gräsbrand nära spåret. Länge saknades en prognos för när trafiken kunde återupptas, men strax innan klockan 19 uppgav Trafikverket att tågen kunde köra förbi platsen med reducerad hastighet, rapporterar Nerikes Allehanda. Klockan 22.25 kunde den sista brandbilen lämna platsen.

Ett trafikstopp vid Partille, strax utanför Göteborg, orsakade också förseningar på eftermiddagen. Stoppet orsakades av vandalism, enligt Trafikverket. Vid 17-tiden kunde tåg passera platsen igen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.