Annons
Nyheter

Putin och Erdogan lovar stärkt samarbete

Ryssland • Publicerad 5 augusti 2022
Turkiets president Recep Tayyip Erdogan hälsar på sin värd, Rysslands president Vladimir Putin, i Sotji vid Svarta havet på fredagen.
Turkiets president Recep Tayyip Erdogan hälsar på sin värd, Rysslands president Vladimir Putin, i Sotji vid Svarta havet på fredagen.Foto: Vyacheslav Prokofyev/AP/TT

Rysslands och Turkiets presidenter lovar att stärka det politiska och ekonomiska samarbetet. Uttalandet gjordes efter Vladimir Putins och Recep Tayyip Erdogans fyra timmar långa möte i ryska Sotji.

Enligt Kreml gäller samarbetet bland annat utökad handel och samarbete kring energi, transporter, jordbruk, turism och byggnation.

Annons

Kriget i Ukraina nämndes inte uttryckligen i uttalandet efter mötet men när Putin tog emot sin gäst passade han på att tacka den turkiske presidenten för hjälp att medla fram en överenskommelse med Ukraina om export av spannmål.

Putin och Erdogan träffades senast i Iran i juli. Natomedlemmen Turkiet och Ryssland har en komplicerad relation och stöttar rivaliserande sidor i Syrien och Libyen. Samtidigt har de ett nära samarbete när det gäller försvarsmateriel, energi och handel.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons