Annons
Nyheter

Räddningstjänst fick inte larm om krogskjutning

Räddningstjänsten fick inte något larm efter krogskjutningen i Sandviken, rapporterar Arbetarbladet.
Enligt SOS Alarm låg ett tekniskt fel bakom att stationen aldrig kopplades in.
Brott • Publicerad 26 september 2023
Två personer dödades i samband med skottlossningen på en pub i centrala Sandviken. Arkivbild.
Två personer dödades i samband med skottlossningen på en pub i centrala Sandviken. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Från brottsplatsen till Gästrike räddningstjänst är det inte mer än 500 meter. Efter dubbelmordet hade man kunnat vara på plats inom två minuter, menar stationens styrkeledare Anders Lindborg.

– Finns det flera skadade personer kan man alltid göra någonting. Jag tycker personligen att vi borde blivit larmade, men varför vi inte blev det vet jag inte, säger han till tidningen.

Annons

Räddningstjänsten är utbildad inom sjukvård och brukar alltid larmas om det finns misstanke om personskador. Om det hade kunnat rädda något av offren är oklart. Enligt SOS Alarm låg ett tekniskt fel bakom att räddningstjänsten inte automatiskt blev inkopplad.

– Räddningstjänst kunde ha tillfrågats via andra kanaler, men så har inte skett och vi undersöker nu internt varför. Givet vad larmsamtalet gällde skickades däremot polis och flera ambulanser omedelbart till platsen, säger Douglas Norström, tillförordnad pressansvarig hos SOS Alarm.

I skjutningen, som ägde rum förra torsdagen, dödades man i 20-årsåldern och en man i 70-årsåldern. Ytterligare två personer skadades. Ingen har gripits.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons