Annons
Nyheter

Rättegång om människoexploatering inleds

Brott • Publicerad 6 maj 2020
Fyra personer åtalas för människoexploatering. De misstänks ha låtit en kvinna arbeta under slavlika förhållanden på en restaurang i Värmland. Arkivbild.
Fyra personer åtalas för människoexploatering. De misstänks ha låtit en kvinna arbeta under slavlika förhållanden på en restaurang i Värmland. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Under onsdagen inleds en rättegång vid Värmlands tingsrätt gällande människoexploatering, rapporterar P4 Värmland.

Det är andra gången som brottsrubriceringen används i Sverige sedan den infördes förra sommaren.

Annons

Fyra personer anklagas för att ha låtit en kvinna arbeta under slavliknande förhållanden på en restaurang i Värmland – tre av dem åtalas för människoexploatering, den fjärde för medhjälp till människoexploatering.

Kvinnan, som kom till Sverige från ett annat land i maj i fjol, ska ha tvingats arbeta helt utan lön, raster eller andra förmåner. Hon larmade polisen i samband med att hon skulle lämna landet i januari i år.

De åtalade hävdar att kvinnan visst har fått lön genom att en skuld har betalats av och att pengar har skickats till hennes hemland.

Två av personerna är dessutom åtalade för brott mot utlänningslagen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons