Annons
Nyheter

Råttor på LSS-boende – Ivo hotar med vite

Samhälle • Publicerad 8 mars 2022
Ivo anser att boendemiljön för en person som får stöd enligt LSS är oacceptabel, bland annat på grund av råttproblem. Arkivbild.
Ivo anser att boendemiljön för en person som får stöd enligt LSS är oacceptabel, bland annat på grund av råttproblem. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Råttor, stank och förfall – Halmstads kommun hotas med 1,5 miljoner kronor i vite efter granskning av ett LSS-boende.

Boendet döms ut som undermåligt av Inspektionen för vård och omsorg (Ivo).

Annons

– Det är en lukt i huset – var den kommer ifrån är oklart, men med mycket råttor i huset är det inte otroligt att det är döda råttor som luktar. Det är flera saker som indikerar att det är brister i boendemiljön som är helt oacceptabla, säger Carina Vesterlind, enhetschef för Ivo i sydväst, till P4 Halland.

Den person som bor i boendet enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) hade från början fått höra att det bara var en tillfällig lösning under en sommar. Men nu har personen fått bo där i sex år.

Kommunens socialnämnd uppger för radion att man arbetat med frågan under en längre tid och att målet är en snabb och permanent lösning. Ivo hotar med vite om problemet inte är löst före den 4 april.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons