Annons
Nyheter

Region Stockholm går upp i förstärkningsläge

Coronaviruset • Publicerad 14 december 2020
Region Stockholm går upp i förstärkningsläge, meddelar hälso- och sjukvårdsdirektören Björn Eriksson. Arkivbild.
Region Stockholm går upp i förstärkningsläge, meddelar hälso- och sjukvårdsdirektören Björn Eriksson. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Trycket är fortsatt hårt mot sjukvården i Region Stockholm.

I helgen var beläggningen på intensivvården 101 procent i regionen, skriver Dagens Nyheter. Intensivvårdsplatserna upptas av både covidpatienter och andra.

Annons

Nu har hälso- och sjukvårdsdirektören Björn Eriksson beslutat att den regionala särskilda sjukvårdsledningen ska gå upp i så kallat förstärkningsläge. Det görs för att enklare kunna öka bemanningen och kunna skjuta fram planerad vård.

"Vi har en extremt ansträngd situation i hela hälso- och sjukvården och våra medarbetare arbetar mycket hårt. Med ett högre beredskapsläge kan vi snabbt ta nödvändiga beslut om förstärkningar av bemanningen så att vi kan klara det nuvarande vårdbehovet en längre tid och även vara redo för ett ännu större vårdbehov", säger Björn Eriksson i ett pressmeddelande.

Den 19 november gick regionen upp i stabsläge, det minst allvarliga av tre beredskapslägen. De andra är förstärkningsläge och katastrofläge.

Det finns nu 801 patienter med covid-19 i Region Stockholm som får sjukhusvård, varav 87 på intensivvårdsavdelning.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons