Annons
Nyheter

Regionens telesystem igång efter ett dygns problem

Efter mer än ett dygn av telefoniproblem meddelar nu Region Kronoberg att växel- och telefonbokningssystemet ska vara uppe och igång igen. Men man varnar ändå för störningar.
Växjä • Publicerad 6 mars 2018

Det var under måndagsmorgonen patienter och sjuka som försökte ringa in till Region Kronoberg möttes av tystnad i luren. Regionens leverantör Tele 2 hade drabbats av problem i IT-systemen hos en uppköpt underleverantör i Danmark och samtalen gick inte fram.

Problemen spred sig över Sverige och till slut var flera landsting, kommuner, flygplatsoperatören Swedavia och även myndigheter drabbade när samtalen även till Åklagarmyndigheten stoppades.

Annons

Tester under natten av Tele 2 visar att telefonisystemen nu är igång igen och att det åter går att komma fram till vårdcentraler, mottagningar, Serviceresor och till regionens bokningssystem TeleQ i Kronoberg.

– Det går dock inte att utesluta störningar under förmiddagen, skriver Stefan Silvander Ahlrik i ett pressmeddelande.

Jens NielsenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons