Annons
Nyheter

Rekord för försäljning av majblommor

Det blev en sjuttio procentig ökning av försäljningen av majblommor i Växjö i år. Slutsumman hamnade på 340 000 kronor.
Nyheter • Publicerad 8 juni 2006

Drygt hälften av det får Växjö majblommekommitté fördela lokalt. Pengarna går till sommarvistelse för barn eller till annan stimulering av barn.

- Det kan gälla hjälp till en liten resa med föräldrar, till nya skor eller till glasögon, berättar Yngve Nilsson som är kassör i föreningen. Tidigare har vi ordnat kolonivistelse på Skrea eller i Blankaholm men i år kommer vi att stödja verksamhet vid Annevik i Sandsbro.

Annons

Försäljarna har fått en slant

Att försäljningen ökade så i år kan ha olika förklaringar. Dels har blommorna varit bättre förpackade med säljlåda och dels har både skolan och de som säljer fått en slant för besväret.

Knappt hälften av pengarna som samlats in går till tryckning av majblommorna, central administration och till forskning. Bidrag lokalt fördelas ofta till barn till ensamstående föräldrar efter förslag från skolsköterskor och socialarbetare.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons