Annons
Nyheter

Rekordmånga deklarerade digitalt

Ekonomi • Publicerad 4 maj 2021
6,7 miljoner svenskar deklarerade digitalt i år, enligt Skatteverket. Arkivbild.
6,7 miljoner svenskar deklarerade digitalt i år, enligt Skatteverket. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Den befarade trängseln på servicekontoren uteblev, konstaterar Skatteverket, och noterar rekord i antalet digitala deklarationer.

Den 3 maj, sista dagen att deklarera utan att riskera förseningsavgift, hade cirka 6,7 miljoner personer deklarerat via Skatteverkets digitala lösningar. Det är en ökning med 180 000 personer jämfört med i fjol.

Annons

Allra flest, över 4,5 miljoner personer, deklarerade i myndighetens e-tjänst på nätet och 1,2 miljoner i appen. Utöver det ökade antalet som deklarerade med hjälp av telefon, antingen via ett samtal eller sms, till drygt 900 000 personer.

"Det är glädjande att så många har valt digital deklaration eller att posta deklarationen istället för att uppsöka våra kontor. Det verkar som att vi har nått ut med vår information och att många velat bidra till att minska smittspridningen", säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket, i en kommentar.

Till och med den 3 maj hade också 487 000 pappersdeklarationer registrerats.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons