GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Rekordmånga fordon över Öresundsbron

Trafik • Publicerad 1 augusti 2022
I lördags körde 32|​​908 fordon över bron – ett nytt rekord. Arkivbild.
I lördags körde 32|​​908 fordon över bron – ett nytt rekord. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det har aldrig varit mer populärt att ta bilen över Öresundsbron. Under förra veckan (vecka 30) passerade 207 000 fordon över sundet – ett nytt rekord för förbindelsen mellan Sverige och Danmark.

– Det är första gången över 200 000 unika fordon kör över bron på en vecka, säger Öresundsbrons kommunikationschef Lisa Sandager Ramlow.

Det är framför allt fritidstrafiken, och det i båda riktningarna, som ligger bakom det stora flödet av resenärer, tillägger hon.

Under lördagen körde 32 ​​908 fordon över bron, vilket även det är ett rekord för antal överfarter under ett och samma dygn.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.