Annons

Även lyxmärkena lämnar Ryssland

Ekonomi • Publicerad 4 mars 2022
När börsen stängdes vände sig rika ryssar till lyxvarumärken. Nu är det snart slut med lyxkonsumtionen. Arkivbild.
När börsen stängdes vände sig rika ryssar till lyxvarumärken. Nu är det snart slut med lyxkonsumtionen. Arkivbild.Foto: Mark Schiefelbein AP/TT

När rubeln faller och börsen håller stängt köper rika ryssar nu i stället tillgångar i form av lyxiga klockor och smycken. Det handlar om märken som Bulgari, Cartier, Hermès och Rolex.

Men på söndag är det slut även för det mesta av lyxkonsumtionen. Då stänger Hermès, Chanel och lyxmärkeskoncernen LVMH, med varumärken som Louis Vuitton och Bulgari, sina affärer i Ryssland meddelar de på fredagskvällen.

Annons

Beskedet är en helomvändning efter att märkeshusen tidigare inte velat följa den ström av utländska varumärken som lämnat Ryssland.

"Vi kommer inte att leverera varor till Ryssland, vi kommer stänga våra butiker och vi har redan stängt ner internethandeln", skriver Chanel i ett uttalande.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons