Annons
Nyheter

Ristade in "lol" i bröstet – två får fängelse

Två män i Kiruna döms till fyra års fängelse för grov misshandel efter att ha slagit en man med slägga och ristat in bokstäverna "lol" i mannens bröst, rapporterar .
Brott • Publicerad 9 december 2022
Männen dömdes i Gällivare tingsrätt. Arkivbild.
Männen dömdes i Gällivare tingsrätt. Arkivbild.Foto: Emma-Sofia Olsson/TT

Det var i somras som händelsen inträffade. De två männen, i 25- respektive 35-årsåldern, trängde sig in i mannens bostad och slog honom medvetslös med släggan.

Den misshandlade mannen, som är i 40-årsåldern, drabbades bland annat av frakturer på knäskålarna, revbenen, näsbenet och i ögonhålan, enligt Norrbottens-Kuriren. Sedan användes ett vasst föremål för att rista in "lol", internetslang för att skratta högt, i bröstet.

Annons

De två männen har kopplats till släggan med dna-spår och en av dem har efter misshandeln fortsatt hota mannen i sms.

Åklagaren yrkade på att männen skulle dömas för synnerligen grov misshandel, men tingsrätten bedömde det endast som grov misshandel på grund av att händelseförloppet var kort och att mannen inte var vid medvetande under delar av den.

Männen döms även till att betala 150 800 kronor i skadestånd till brottsoffret.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons