Annons
Nyheter

Röd panda på rymmen återfunnen i fikonträd

En röd panda som i två dagar varit på rymmen från en australisk djurpark har återfunnits och fångats in efter att ha upptäckts i ett fikonträd.
Australien • Publicerad 15 augusti 2022
Den röda pandan Ravi tog sin tillflykt till ett fikonträd efter rymningen från Adelaide zoo.Foto: Australian Broadcasting Corporation/AP/TT
Djurskötare stod beredda att fånga den röda pandan Ravi efter att han fått lugnande medel.Foto: Australian Broadcasting Corporation/AP/TT

Den sjuåriga pandan vid namn Ravi kom till djurparken i Adelaide förra veckan och personalen hoppades att han skulle para sig med parkens röda pandahona Mishry. Men på fredagen upptäcktes att han rymt från sin inhägnad.

Efter två dagars sökande återfanns Ravi på söndagen i ett fikonträd i en närliggande park. Djurskötarna försökte då locka ned honom med hjälp av hans favoritmat – bambu och sockermajs – utan resultat.

Annons

Till slut sköt de en pil med lugnande medel mot Ravi och kort därefter, när medlet börjat verka, föll han ned och fångades av filtarna som de väntande djurskötarna stod beredda med.

Den röda pandan uppges må bra efter händelsen, men hans hälsa kommer att kontrolleras de närmaste dagarna, enligt djurparken, som också ska titta på material från övervakningskameror för att se hur Ravi kunde rymma.

– Uppenbarligen hade han just anlänt och testade sin inhägnad. Vi vet att röda pandor är otroligt smidiga och kända för att vara flyktkonstnärer, säger djurparkschefen Phil Ainsley.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons