Annons
Nyheter

Rökte på balkongen – tvingas flytta

Hyresgästen i Malmö tog en rök på sin inglasade balkong – trots att det är ett så kallat allergihus där det råder rökförbud. Men grannarna kartlade rökvanorna.
Nu får mannen en vecka på sig att flytta, rapporterar
Bostad • Publicerad 3 december 2020
Rökning – inte okej i så kallade allergihus. Arkivbild.
Rökning – inte okej i så kallade allergihus. Arkivbild.Foto: Martina Holmberg/TT

Hyresnämnden har fattat sitt beslut – den rökande mannen, som är i 80-årsåldern, åker ut på grund av den otillåtna rökningen. Värden har velat säga upp lägenhetsinnehavaren, och domstolen har i och med detta fått bevisning i form av fotografier och en logg över mannens rökvanor, med klockslag och datum noggrant antecknat.

Den äldre mannen har fått tillsägelser av både grannar och hyresvärd, och har dessutom fått erbjudande om lägenhet i hus som inte är anpassade för allergiker – något som han avböjt.

Annons

Hyresgästen hävdar å sin sida att han bara rökt tre cigaretter om dagen, samt att hans inflyttning i det så kallade allergihuset berodde på att han blev erbjuden en fin lägenhet. Under förhandlingen i domstol har hyresgästens ombud även förklarat att mannen lider av demenssjukdom och därför inte kan sluta med rökningen.

Men det biter inte på domstolen, som ger den äldre mannen en vecka på sig att flytta.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons