Annons
Nyheter

Rullstolsburen körde rakt ner i å när styrspak lossnade

När styrspaken till rullstolen lossnade åkte en vårdtagare rakt ner i en å och hamnade med ansiktet ner i vattnet. Mannen räddades av vittnen som grep in. Nu har händelsen anmälts till IVO.
Emmaboda • Publicerad 4 juni 2018

En rullstolsburen person var ute på promenad med sin fru längs en å när rullstolen hamnade med ena hjulet i gräset. Frun, som styrde, försökte parera, men då lossnade styrspaken. Stolen skenade och voltade ner i ån. Den rullstolsburne hamnade med ansiktet ner i vattnet, men räddades av förbipasserande.

Styrningsmekanismen på rullstolen ska ha lossnat även två veckor tidigare. Eftersom paret inte berättade om det tidigare felet bedöms händelsen av Inspektionen för vård och omsorg (IVO) både som ett handhavandefel och möjligt produktfel av kommunens rehabenhet.

Peter LejonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons