Annons
Nyheter

Rymling dödad i USA – ska ha mördat fyra barn

En förrymd fånge har skjutit till döds i USA efter tre veckor på flykt. Under den tiden misstänkts han ha mördat fem personer.
USA • Publicerad 4 juni 2022
"Vi är mycket ledsna över de här morden men drar samtidigt en lättnadens suck över att Lopez inte kan skada någon annan", säger Texaspolisens talesperson Jason Clark. Arkivbild som inte har direkt med detta fall att göra.
"Vi är mycket ledsna över de här morden men drar samtidigt en lättnadens suck över att Lopez inte kan skada någon annan", säger Texaspolisens talesperson Jason Clark. Arkivbild som inte har direkt med detta fall att göra.Foto: Jon Shapley

Gonzalo Artemio Lopez, 46, misstänks ha mördat fem personer efter att ha flytt från en fängelsebuss. Under lördagen sköts han ihjäl av polisen i Texas, efter tre veckor på flykt.

Vid rymningen avtjänade Lopez ett livstidsstraff. 2006 dömdes han för kidnappning och mord.

Annons

Myndigheterna blev varse om hans vistelseort efter att en person ringde polisen och meddelade att han inte hört av sina släktingar, som besökte sitt fritidshus i Centerville utanför Houston i Texas.

När polisen åkte dit hittade de kropparna av en vuxen och fyra barn mellan 11 och 18 år. Samtliga ska ha varit släkt.

En bil saknades från fritidshuset, och när den spårades hittades Lopez. Utrustad med flera skjutvapen dödades han i en eldstrid med polisen.

– Poliserna sköt och dödade Lopez mycket snabbt, vilket fick ett slut på den här svåra tiden. Vi är mycket ledsna över de här morden men drar samtidigt en lättnadens suck över att Lopez nu inte kan skada någon annan, säger Texaspolisens talesperson Jason Clark.

Rymningen inträffade när Gonzalo Artemio Lopez skulle förflyttas 26 mil för en läkarundersökning. På något sätt lyckades han frigöra sig från sina handklovar och ta sig ur sin fångbur. Därefter ska han ha huggit busschauffören med ett vasst föremål, och i turbulensen åkte bussen av vägen varpå Lopez flydde ut i skogen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons