Annons

Rysk general sparkad – "var en galen idiot"

Vladimir Putin har gjort sig av med ännu en högt uppsatt general för de ryska invasionsstyrkorna i Ukraina, enligt ryska uppgifter.
Ryssland/Ukraina • Publicerad 6 april 2023
En bild från den ukrainska armén visar förstörda ryska stridsvagnar på ett fält i närheten av Vuhledar – en attack som skedde under den sparkade generalens befäl.
En bild från den ukrainska armén visar förstörda ryska stridsvagnar på ett fält i närheten av Vuhledar – en attack som skedde under den sparkade generalens befäl.Foto: Ukrainas armé/AP/TT

General Rustam Muradov, som ledde Rysslands östra kommando i Ukraina, sparkades enligt källor inom försvarsdepartementet i Moskva efter den misslyckade ryska offensiven runt samhället Vuhledar, rapporterar The Moscow Times.

Rysslands anfall mot Vuhledar i januari och februari ledde till stora ryska förluster av manskap och utrustning. I en ökänd incident förstördes enligt uppgift en mängd ryska stridsvagnar i ukrainska motattacker sedan de beordrats att köra på rad på grund av brist på minröjare.

Annons

– Muradov stängdes av för att han var en galen idiot kapabel att beordra soldater in i en säker död, säger The Moscow Times källa.

Försvarsdepartementet i Moskva har inte officiellt kommenterat uppgifterna. Det är oklart om Muradov kommer att få en annan militär post, likaså vem som ersätter honom.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons