Annons

Ryska ambassadens nya vy: Ukrainaplatsen

Ukrainakriget • Publicerad 8 mars 2022
Ryska ambassaden i Oslo. Bilden är tagen från den plats som nu döpts om till Ukrainas plass. Arkivbild.
Ryska ambassaden i Oslo. Bilden är tagen från den plats som nu döpts om till Ukrainas plass. Arkivbild.Foto: Terje Bendiksby/NTB/TT

De anställda på Rysslands ambassad i Oslo kan snart få en ny vy utanför fönstren. Visuellt kanske det ser likadant ut, men korsningen utanför ska nu heta Ukrainas plass, Ukrainaplatsen.

Kommundelsnämnden i Frogner röstade på tisdagen ja till förslaget att byta namn på korsningen precis där ambassaden ligger, skriver Aftenposten.

Annons

Beslutet är en kompromiss efter att nämnden röstat nej till De grönas förslag att döpa om hela den 1,5 kilometer långa Drammensveien – som ambassaden har som adress – till Ukrainas gate.

Maja K Rynning, De grönas gruppledare i nämnden, är trots det nöjd och kallar namnändringen en "liten och viktig, om än symbolisk, handling".

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons