Annons

Ryskstött styre hävdar "terrorförsök"

Moldavien • Publicerad 9 mars 2023
Det Rysslandsstödda styret i Transnistrien säger sig ha avvärjt en ukrainsk attack. Bilden är tagen i den största staden Tiraspol vid ett tidigare tillfälle. Arkivbild.
Det Rysslandsstödda styret i Transnistrien säger sig ha avvärjt en ukrainsk attack. Bilden är tagen i den största staden Tiraspol vid ett tidigare tillfälle. Arkivbild.Foto: Dmitri Lovetsky/AP/TT

Styret i den Rysslandsstödda utbrytarrepubliken Transnistrien säger sig ha stoppat en "terrorattack" planerad av Ukrainas säkerhetstjänst. Enligt utspelet skulle en sådan attack riktas mot ett antal myndighetsföreträdare.

"De misstänkta har gripits. De har erkänt", lyder ett uttalande enligt AFP.

Annons

Den transnistriska utbrytarrepubliken i Moldavien är en smal landremsa som löper längs med Ukrainas västra gräns. Den existerar med stöd av Ryssland och där finns sedan länge ett par tusen ryska soldater som kallas fredsbevarande.

Ryssland har flera gånger tidigare slagit larm om att Ukraina eller dess allierade planerar ett anfall eller en "provokation" mot Transnistrien, vilket har tillbakavisats.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons