Annons
Nyheter

Sabuni avfärdar kritik om lobbystyrning

Politik • Publicerad 10 maj 2020
Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni på politikerveckan i Almedalen 2019. Arkivbild.
Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni på politikerveckan i Almedalen 2019. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

I en serie artiklar i Svenska Dagbladet anklagas Liberalernas ledare Nyamko Sabuni av anonyma uppgiftslämnare för att ha gett lobbyister för stort inflytande på partiets politik.

Nu bemöter Sabuni kritiken i en intervju i Dagens industri.

Annons

– Om det finns politiker som tror att man ska sitta i låsta rum och kreera politik utan att ta hänsyn till vad som händer i samhället ligger vi illa till, säger L-ledaren till Di.

Kritikerna hävdar bland annat att en pr-byrå anlitad av lastbilstillverkaren Scania låg bakom att Sabuni i Almedalen 2019 föreslog inrättande av en elektrifieringskommission. Sabuni säger till Di att förslaget var väl förankrat i partistyrelsen, att frågan diskuterats redan under tidigare alliansregering och låg i linje med tidigare beslut på landsmötet 2017.

Om de anonyma kritikerna inom partiet säger hon:

– Jag har fostrat två barn och säger till dem att de alltid ska stå för sin åsikt. Och kan ni inte stå för den ska ni inte uttrycka den. Då är det bara skvaller.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons