Annons
Nyheter

Sampo sneglar på Stockholmsbörsen

Ekonomi • Publicerad 8 september 2022
Den finländska finanskoncernen Sampo, med ordförande Björn "Nalle" Wahlroos, överväger notering på Stockholmsbörsen senare i år. Arkivbild
Den finländska finanskoncernen Sampo, med ordförande Björn "Nalle" Wahlroos, överväger notering på Stockholmsbörsen senare i år. ArkivbildFoto: Joakim Goksör/TT

Den finländska finanskoncernen Sampo, med Björn "Nalle" Wahlroos som styrelseordförande, utvärderar möjligheten att parallellnotera Sampo-aktien på Stockholmsbörsen.

Syftet är att öka efterfrågan från investerare och öka likviditeten i aktien, skriver Sampo i ett pressmeddelande i samband med en kapitalmarknadsdag.

Annons

"Utvärderingen beräknas bli slutförd inom de kommande månaderna vilket skulle möjliggöra en parallellnotering under fjärde kvartalet 2022, förutsatt att styrelsen beslutar att gå vidare med frågan", skriver Sampo.

Wahlroos var pådrivande när storbanken Nordea flyttade huvudkontoret från Stockholm till Helsingfors 2018. Sampo var då storägare i Nordea, men har sedan dess sålt av hela sitt innehav.

I Sampo-koncernen ingår bland annat försäkringskoncernen If och Topdanmark.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons