Annons
Nyheter

Samsung bromsar chiptillverkning

Ekonomi • Publicerad 7 april 2023
Samsung backar. Arkivbild.
Samsung backar. Arkivbild.Foto: Ahn Young-joon/AP/TT

Samsung drar i handbromsen och minskar produktionen av minneschip, efter en svag kvartalsrapport.

Rörelsevinsten föll med 95 procent jämfört med samma period förra året till 600 miljarder won (4,75 miljarder kronor) och var mindre än hälften så stor som de 1 400 miljarder won (11 miljarder kronor) analytikerna räknat med.

Annons

Chiptillverkningen kommer att minskas på kort sikt till följd av stora lagernivåer, men på medel och lång sikt fortsätter investeringarna, bland annat på forsknings- och utvecklingssidan, uppger bolaget.

Teknikjätten Samsung Electronics, en av världsledarna inom halvledartillverkning, har tidigare vinstvarnat då priserna på minneschip rasat, till följd av att efterfrågan på elektronik som mobiltelefoner och datorer sjunkit.

Trots det var det just bolagets mobiltelefonförsäljning, framför allt Galaxy S23-serien, som gjorde att bolaget landade på plus.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons