Annons
Nyheter

Samtal med Putin upprör Polens president

Polens president Andrzej Duda kritiserar Frankrikes och Tysklands ledare för deras samtal med den ryske presidenten Vladimir Putin.
Polen • Publicerad 9 juni 2022
Polens president Andrzej Duda. Arkivbild.Foto: Michal Dyjuk/AP/TT

I en intervju med tidningen Bild håller Andrzej Duda inte igen:

– Jag är förbluffad över alla samtal som hålls med Putin för närvarande. Av förbundskansler (Olaf) Scholz, av president (Emmanuel) Macron. De samtalen är fruktlösa. Vad leder de till? De bara legitimerar den person som är ansvarig för de brott som den ryska armén begår i Ukraina.

Annons

– Talade någon med Adolf Hitler på det här sättet under andra världskriget? Sade någon att Adolf Hitler måste kunna rädda ansiktet? Att vi borde fortsätta på ett sätt som inte är förödmjukande för Adolf Hitler? Jag har inte hört sådana röster.

Andrzej Duda understryker att Ryssland nu är något annat än för årtionden sedan.

– Det vi ser är en imperialiststat som vill beröva friheten från andra. Och det måste stoppas till varje pris. Det är en plikt för Europa och världen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons