Annons
Nyheter

Sänk fängelsestraff

Göta hovrätt har sänkt straffet för den 29-årige man som i fjol skottskade två män i centrala Åseda. Däremot krävs han på ett betydligt större skadestånd än vad tingsrätten beslutade om.
Nyheter • Publicerad 31 januari 2006

Skadeståndet till de två männen höjdes från totalt drygt 66 000 till 185 000 kronor. Fängelsestaffet sänktes från tre och ett halvt år till ett och halvt år.

Upptakten till skottdramat var att 29-åringen och en av de skottskadade männen bråkade utanför Hotell Sankt Olof i Åseda strax efter stängningsdags. Några slag utdelades.

Annons

När 29-åringen var på väg hem till sin bostad senare under natten stannade en bil med fem personer i strax intill honom.

Under rättegången berättade den nu dömde att han direkt insåg att de

ville hämnas för det som hänt utanför Sankt Olof.

29-åringen sprang hem, låste upp vapenskåpet och laddade sitt hagelgevär. Livrädd försökte vapenägaren enligt egen uppgift skrämmas genom att hota männen med vapnet. Men de båda männen fortsatte ändå rakt mot 29-åringen som sköt två skott i rask följd.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons