Annons
Nyheter

Saudiarabien välkomnar terrorledarens död

Den saudiska regimen välkomnar USA:s besked om att man dödat al-Qaidas överhuvud.
USA • Publicerad 2 augusti 2022
Tv-bild från 2001 med Ayman al-Zawahri (till vänster) och Usama bin Ladin (till höger).
Tv-bild från 2001 med Ayman al-Zawahri (till vänster) och Usama bin Ladin (till höger).Foto: al-Jazeera/AP/TT

"Kungariket Saudiarabien välkomnar beskedet från USA:s president Joe Biden om att man riktat in sig på och dödat al-Qaidas ledare Ayman al-Zawahiri", säger Saudiarabiens utrikesdepartement i ett uttalande.

Uttalandet kommer kort efter att den amerikanske presidenten meddelat att al-Zawahiri, en av världens mest eftersökta terrorister, dödats i en drönarattack i Afghanistans huvudstad Kabul.

Annons

Ayman al-Zawahiri tog över ledarskapet för terrornätverket al-Qaida efter att den tidigare ledaren Usama bin Ladin dödats i en räd av amerikanska säkerhetsstyrkor 2011.

Egyptenfödde al-Zawahiri tros bland annat ha haft en nyckelroll i planeringen av 11 september-attackerna och USA har haft ett pris på hans huvud, en belöning på upp till 25 miljoner dollar för information som kunde leda till att han greps.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons