Annons
Nyheter

SD vill redovisa politikers klimatpåverkan

Politik • Publicerad 9 januari 2023
Hur många flygresor gör du? Det är en av de uppgifter som Sverigedemokraterna i Borås anser att kommunens politiker bör redovisa. Arkivbild.
Hur många flygresor gör du? Det är en av de uppgifter som Sverigedemokraterna i Borås anser att kommunens politiker bör redovisa. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Sverigedemokraterna i Borås föreslår i en motion att kommunens politiker ska redovisa hur de själva påverkar klimatet.

Hur många flygresor man gör, vilket fordon man äger, och om man är vegetarian – det är uppgifter som SD anser att de lokala politikerna ska redovisa på kommunens hemsida.

Annons

– Vi försöker skapa ett verktyg för de förtroendevalda att leva som de lär, säger oppositionsrådet Andreas Exner (SD) till Göteborgs-Posten.

Samtidigt vill partiet lägga ner Borås kommuns arbete med en koldioxidbudget, som infördes efter ett beslut 2019. Exner betraktar budgeten som en symbolpolitik, och vill hellre se mer direkta åtgärder, enligt GP.

Borås styrs av en mittensamverkan där S, C, L och MP ingår. Koalitionen har ännu inte bestämt hur man ska svara på SD:s motion.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons