Annons
Nyheter

Separation vanlig orsak till hjälpbehov

Nyheter • Publicerad 27 april 2004
Separation 2 Sambor med två barn har separerat för några månader sedan.Kvinnan bor tillfälligt hos en kompis i avvaktan på egen lägenhet. Hon har inte kunnat träffa sina barn på flera veckor.Före detta sambon vägrar dela med sig av bohaget. Kvinnan är sjukskriven med låg sjukpenning.Får kortvarigt bistånd och informeras om sambolagen.
Separation 2 Sambor med två barn har separerat för några månader sedan.Kvinnan bor tillfälligt hos en kompis i avvaktan på egen lägenhet. Hon har inte kunnat träffa sina barn på flera veckor.Före detta sambon vägrar dela med sig av bohaget. Kvinnan är sjukskriven med låg sjukpenning.Får kortvarigt bistånd och informeras om sambolagen.Foto: 
Separation 1 Makar som ska separera.Kvinnan ska flytta till egen lägenhet tillsammans med barnen.Har deltidsjobb och får svårt att klara sig ekonomiskt första månaden innan bostadsbidrag och underhåll betalas ut.Har då rätt till tillfälligt ekonomiskt bistånd.
Separation 1 Makar som ska separera.Kvinnan ska flytta till egen lägenhet tillsammans med barnen.Har deltidsjobb och får svårt att klara sig ekonomiskt första månaden innan bostadsbidrag och underhåll betalas ut.Har då rätt till tillfälligt ekonomiskt bistånd.Foto: 
Ensamstående man Ensamstående man som separerade för flera år sedan. Han har skulder som betalas via kronofogden som gör utmätning på lönen. Är inte berättigad till socialbidrag, men får ibland hjälp för att kunna resa och hämta sina barn som han har umgängesrätt med.
Ensamstående man Ensamstående man som separerade för flera år sedan. Han har skulder som betalas via kronofogden som gör utmätning på lönen. Är inte berättigad till socialbidrag, men får ibland hjälp för att kunna resa och hämta sina barn som han har umgängesrätt med.Foto: 
Ensamstående kvinna Ensamstående kvinna av utländsk härkomst. Har studerat på grundskolenivå och fått studielån. Slutade skolan nyligen för att hon mår psykiskt dåligt. Får inte a-kassa eller sjukpenning.Kan behöva långvarigt stöd.
Ensamstående kvinna Ensamstående kvinna av utländsk härkomst. Har studerat på grundskolenivå och fått studielån. Slutade skolan nyligen för att hon mår psykiskt dåligt. Får inte a-kassa eller sjukpenning.Kan behöva långvarigt stöd.Foto: 
Invandrarfamilj med många barn Makarna saknar arbete och mannen har svåra psykiska problem. Eftersom han fått skadorna i hemlandet får han ingen sjukersättning. Inkomsterna är rekryteringsbidrag från CSN,barnbidrag med flerbarntillägg samt bostadsbidrag. Familjen får ekonomiskt bistånd upp till norm. Biståndet väntas bli långvarigt.
Invandrarfamilj med många barn Makarna saknar arbete och mannen har svåra psykiska problem. Eftersom han fått skadorna i hemlandet får han ingen sjukersättning. Inkomsterna är rekryteringsbidrag från CSN,barnbidrag med flerbarntillägg samt bostadsbidrag. Familjen får ekonomiskt bistånd upp till norm. Biståndet väntas bli långvarigt.Foto: 
Ung förälder Ung ensamstående kvinna med två barn. På grund av att hon aldrig har haft reguljär anställning har hon endast föräldrapenning på grundnivå, 180 kronor per dag. Är berättigad till socialbidrag. Väntas kunna klara sin egen försörjning om något år.
Ung förälder Ung ensamstående kvinna med två barn. På grund av att hon aldrig har haft reguljär anställning har hon endast föräldrapenning på grundnivå, 180 kronor per dag. Är berättigad till socialbidrag. Väntas kunna klara sin egen försörjning om något år.Foto: 
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons