Annons
Nyheter

Sex döda i migrantolycka i Engelska kanalen

Storbritannien/Frankrike • Publicerad 12 augusti 2023
Minst sex personer har dött i samband med att en migrantbåt på väg mot Storbritannien sjunkit utanför Frankrikes kust. På bilden syns hamnen i Calais i norra Frankrike, där engelska kanalen är som smalast. Arkivbild.
Minst sex personer har dött i samband med att en migrantbåt på väg mot Storbritannien sjunkit utanför Frankrikes kust. På bilden syns hamnen i Calais i norra Frankrike, där engelska kanalen är som smalast. Arkivbild.Foto: Rafael Yaghobzadeh

Minst sex personer har dött i samband med att en migrantbåt på väg mot Storbritannien sjunkit i Engelska kanalen tidigt på lördagen, enligt den franska marinen.

Enligt kustbevakningen i Frankrike saknas mellan fem och tio personer efter skeppsbrottet, och 55 personer har räddats.

Annons

Olyckan skedde i närheten av Sangatte i norra Frankrike.

Mer än 100 000 migranter har korsat Engelska kanalen i små båtar på väg från Frankrike till sydöstra England sedan 2018, enligt siffror från det brittiska inrikesdepartementet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons