Annons
Nyheter

Shanghai i ny lockdown – testar 2,7 miljoner

Kinas största stad Shanghai har beslutat om en lockdown i ett distrikt med 2,7 miljoner invånare – där alla ska testas för covid-19.
Shanghai • Publicerad 9 juni 2022
Shanghai med 26 miljoner invånare försattes den 28 mars i lockdown efter att landets hittills största covidutbrott noterats. Arkivbild.
Shanghai med 26 miljoner invånare försattes den 28 mars i lockdown efter att landets hittills största covidutbrott noterats. Arkivbild.Foto: Ng Han Guan/AP/TT
Webbkarta
WebbkartaFoto: Johan Hallnäs/TT

Området Minhang i sydvästra delen av staden ska hållas under "noggrann uppsikt" och alla invånare testas, uppgav myndigheterna på torsdagen. Nedstängningen inleds på lördag och ska sedan hävas när alla tester genomförts, men någon exakt tid eller datum för detta angavs inte.

Shanghai med 26 miljoner invånare försattes den 28 mars i lockdown efter att landets hittills största covidutbrott noterats. Så sent som för en vecka sedan meddelades att staden skulle börja öppna igen, men restriktionerna lyftes aldrig helt.

Annons

Den hårda nedstängningen i Shanghai har orsakat frustration och ilska bland invånarna och väckt protester över bristen på mat, sjukvård och rörelsefrihet.

Kinas hårda "noll covid"-strategi innebär att alla positiva fall isoleras och nära kontakter till dessa – vilket kan innebära hela byggnader eller samhällen – sätts i karantän.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons