Annons
Nyheter

Sju åtalas efter mord i Fisksätra

Brott • Publicerad 1 juni 2022
En man i 20-årsåldern misshandlades och sköts till döds i Fisksätra i Nacka den 9 februari. Nu åtalas sju män för misshandel och mord. Arkivbild.
En man i 20-årsåldern misshandlades och sköts till döds i Fisksätra i Nacka den 9 februari. Nu åtalas sju män för misshandel och mord. Arkivbild.Foto: Sören Andersson/TT

Sju personer åtalas för dödsskjutningen av en man i Fisksätra i Nacka i februari. En 18-årig man åtalas för mord och grovt vapenbrott och sex unga män åtalas för bland annat grov misshandel.

Enligt stämningsansökan ska de sju männen, den 9 februari, först ha misshandlat offret. De förde honom ut från ett köpcentrum och omringade honom så att han inte kunde fly. De slog, sparkade och knuffade omkull honom och fortsatte misshandeln när han låg på marken.

Annons

Den 18-årige mannen ska sedan ha skjutit offret med ett modifierat tårgasvapen med lasersikte vilket ledde till att han förblödde och dog.

Bevisningen i målet är bland annat film från övervakningskameror som visar när männen misshandlade offret samt diverse annan teknisk bevisning som analys av kläder och vapen. Åklagaren åberopar även en rad vittnen som sett händelseförloppet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons