Annons
Nyheter

Sjukhusanställd tros ha stulit från patient

Brott • Publicerad 7 maj 2020
En sjukhusanställd kvinna i Malmö misstänks ha stulit från en patient. Arkivbild.
En sjukhusanställd kvinna i Malmö misstänks ha stulit från en patient. Arkivbild.Foto: Isabell Höjman/TT

En sjukhusanställd kvinna i Malmö misstänks ha stulit en inlagd patients plånbok och ska bland annat ha betalat skönhetsingrepp, en bil och en diskmaskin med dennes pengar, skriver Sydsvenskan.

Det var i januari som en man i 65-årsåldern lades in på sjukhus med svåra magsmärtor. När han efter fem dagar skrevs ut saknades hans plånbok och pass. De hade legat i en jackficka och jackan hade hängt i ett olåst skåp på avdelningen. Uttag och köp på över 100 000 kronor hade gjorts från mannens konto.

Annons

Polisen har via flera bankomaters övervakningskameror kunnat identifiera en sjukhusanställd kvinna som använde mannens bankkort.

Kvinnan har erkänt att hon har använt mannens kort, men menar att hon inte stal det utan hittade plånboken utomhus på sjukhusområdet.

Hon åtalas för grov stöld och bedrägeri.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons