Annons
Nyheter

Sjuksköterska misstänks ha stulit från patient

USA • Publicerad 10 maj 2020
En sjuksköterska på Staten Island anklagas för att ha stulit och använt ett kreditkort till en 70-årig patient, som avled i sviterna av covid-19. Arkivbild.
En sjuksköterska på Staten Island anklagas för att ha stulit och använt ett kreditkort till en 70-årig patient, som avled i sviterna av covid-19. Arkivbild.Foto: John Minchillo/AP/TT

En sjuksköterska som vårdat coronapatienter vid Staten Island university hospital misstänks för brott. Hon anklagas för att ha stulit och använt ett kreditkort till en 70-årig patient, som avled i sviterna av covid-19, rapporterar CNN.

Den avlidne mannens dotter berättar för tv-kanalen att hon har betalat pappans räkningar sedan hennes mamma gick bort 2014. Efter att pappan dog den 12 april fick hon ett utdrag på en kreditkortsbetalning för bensin som skulle ha gjorts den 9 april, då han var på sjukhus och "bokstavligen kämpade för sitt liv".

Annons

Dottern säger att hon tidigt misstänkte sjukhuspersonal eftersom sjukhuset är stängt för besökare.

– Jag var i chock och kände stark misstro, säger hon till CNN.

Sjukhusets kommunikationschef Christian Preston säger att sjuksköterskan tillfälligt har stängts av och kan bli avskedad om anklagelserna visar sig stämma. Enligt polisen har sjuksköterskan kallats att inställa sig för domstol i september.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons