Annons
Nyheter

Sjukskrev sig och gick på fotboll – avskedas

Arbetsrätt • Publicerad 5 mars 2022
Mannen avskedas sedan han sjukskrivit sig och gått på fotboll. Bilden har ingenting med texten att göra. Arkivbild.
Mannen avskedas sedan han sjukskrivit sig och gått på fotboll. Bilden har ingenting med texten att göra. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Kriminalvårdaren nekades semester han hade sökt för en schemalagd helg. Då sjukskrev han sig och åkte på en fotbollsmatch som han även skrev inlägg på Twitter från. Personalansvarsnämnden har beslutat att mannen ska avskedas, skriver Publikt.

Efter den aktuella helgen frågade chefen en annan anställd om denne sett kollegan på matchen, och det hade han.

Annons

I utredningen framkom också att den sjukskrivne ägnat en hel dag och kväll åt att resa fram och tillbaka till matchen och att se den. Han har också lagt ut flera inlägg på Twitter med kommentarer om spelet.

Enligt Kriminalvården har mannen allvarligt åsidosatt sina åligganden, eftersom han rimligtvis hade kunnat jobba. Att sjukskriva sig innebär enligt myndigheten arbetsvägran och/eller olovlig frånvaro.

Ansvarsnämnden håller med och beslutar om avsked.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons