Annons
Nyheter

Skadegörelse av M-politikers bostad läggs ner

Stockholms finansregionråd Irene Svenonius (M) hem utsattes för vandalisering under valborgshelgen. Nu lägger polisen ner utredningen om skadegörelse. "Mycket beklagligt", kommenterar Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer.
Brott • Publicerad 8 maj 2020
Det var under valborgshelgen som Stockholms finansregionråd Irene Svenonius (M) hem vandaliserades. Arkivbild.
Det var under valborgshelgen som Stockholms finansregionråd Irene Svenonius (M) hem vandaliserades. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Vandaliseringen har utretts av polisen, som menar att det inte finns några uppgifter att gå vidare med, rapporterar Sveriges Radio.

– Vi har inga vittnen som har sett händelsen. Vi har inga övervakningsfilmer eller någon som har iakttagit något. I det här fallet har vi försökt vända på alla stenar, och har kommit till ett stadie där vi bedömt att vi inte kan gå vidare, säger Shari Tingman, förundersökningsledare vid polisen, till radion.

Annons

TT har sökt Irene Svenonius, som avböjer att kommentera. Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmers skriver i ett mejl till TT:

”Det är naturligtvis mycket beklagligt om de skyldiga till detta illdåd inte hittas och lagförs. Hot och hat mot förtroendevalda är ett angrepp på demokratin och får aldrig accepteras.”

Efter vandaliseringen postade Svenonius en bild på sitt Twitterkonto. På bilden syntes ytterväggen till ett hus där texten "AVGÅ /AFA STHLM" sprejats med röd text.

Det vänsterextrema nätverket Antifascistisk aktion (Afa) lade senare upp bilden på sin sajt, med texten "Avgå Iréne Svenonius!"

Trots att nätverket påstår sig ligga bakom detta så räcker det inte för att ta utredningen framåt, enligt polisen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons