Annons
Nyheter

Skeptiska elever: "Det skulle aldrig fungera

- Det är inte en chans att det skulle fungera, alla kommer att sticka ut ändå. De kan inte hindra oss från att vara ute och träffa kompisar på kvällarna.
Det säger Axel Lindqvist, 15 år, om förslaget om utegångsförbud.
Nyheter • Publicerad 25 januari 2006

Axels jämnåriga kompisar Emeli Alfengård, Lovisa Neikter, Anton Sjöman, och Isac Lundgren, 13 år, som alla går på Fagrabäckskolan håller med om att förslaget är dåligt.

- Polisen har inte resurser, de kan ta in några stycken men inte alla, säger Isac Lundgren.

Annons

- Det skulle inte fungera med utegångsförbud. Man säger att man är hos en kompis och sedan drar man ut på stan, säger Anton Sjöman.

Slutar på McDonalds

När ungdomarna är ute på kvällarna är de mest hemma hos varandra på fest, ibland på stan och då slutar kvällen oftast på Mc Donalds. 15-åringarna får vara ute till klockan två på natten medan 13-årige Isac Lundgren får vara ute till midnatt.

Upp till föräldrarna

- Det är upp till föräldrarna om man har utegångsförbud eller inte, säger Emeli Alfengård.

- De som föreslår utegångsförbudet behöver prata med ungdomar om vad de gör. Oftast är vi inne med kompisarna och blir det utegångsförbud efter klockan elva får vi ju stanna där hela natten - annars gör vi ju något olagligt, säger Lovisa Neikter. Då är man ju aldrig hemma.

Hilda Frankki
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons