Annons
Nyheter

SKF skär ned i Frankrike

Ekonomi • Publicerad 3 november 2020
Cirka 140 anställda berörs när den Göteborgsbaserade kullagertillverkaren SKF planerar att stänga en fabrik i Frankrike. Arkivbild.
Cirka 140 anställda berörs när den Göteborgsbaserade kullagertillverkaren SKF planerar att stänga en fabrik i Frankrike. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Kullagertillverkaren SKF planerar omstruktureringar i Frankrike som berör totalt cirka 250 anställda, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Det rör sig om åtgärder inom olika tillverknings-, affärs- och administrativa funktioner i landet.

Annons

"De förslag som meddelas idag är föremål för samråd med franska arbetstagarrepresentanter", skriver SKF.

Konkret handlar det om att tillverkningen av svängkranslager föreslås flyttas från Avallon till St-Cyr-sur-Loire, vilket skulle innebära att fabriken i Avallon stängs.

Syftet är att skapa vad SKF beskriver som "ett mer konkurrenskraftigt och flexibelt erbjudande till kunder". Åtgärden ska även möjliggöra synergier från det befintliga service- och logistikcentret i Saint-Cyr.

Avallon-anläggningen har för närvarande 140 anställda och verksamheten förväntas stängas ner under slutet av 2022, enligt SKF.

Samtidigt påverkas cirka 110 anställda av omstruktureringen av tillverknings-, affärs- och administrativa funktioner i Frankrike.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons