Annons
Nyheter

Skolbeslut överklagas inte

Alvesta kommun tänker inte överklaga Skolverkets beslut om att godkänna friskolor. Politikerna har tänkt om och litar på att invånarna väljer den kommunala skolan.
Nyheter • Publicerad 13 januari 2006

- Att överklaga är en lång process. Vi tänker låta det vara, säger kommunalrådet Karin Vernersson (c).

Smålandsposten har tidigare berättat om turerna kring två fristående skolor som är tänkta att starta i Alvesta kommun, Åsnenbygdens friskola och Slätthögs & Mistelås bygdeskola. Till politikernas överraskning godkände Skolverket ansökningarna om friskolorna strax före årsskiftet. Godkännandet gäller från den 1 juli i år en 1-5-skola för Slätthögs & Mistelås bygdeskola och 1-6 för Åsnenbygdens friskola.

Annons

Karin Vernersson och oppositionsrådet Anne-Christine Niklasson (s) sa i en artikel den 4 januari att de förmodligen skulle överklaga beslutet eftersom de tycker att kommunens skolsatsningar med F-3-skolor är bra och täcker behoven.

Nu har de alltså beslutat sig för att strunta i överklagandet och låta processen fortlöpa.

Marie Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons